+593 2 2 50 5310, +593 96 29 35 271

info@parks-and-tribes.com

PARKS AND TRIBES

 

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR

Inca's of Inka's?

De correcte spelling in het Quechua - de oorspronkelijke Inka taal, is Inka, maar het meest wordt Inca's geschreven in de spaanse spelling.

 

Inca's in Ecuador

Ingapirca is het noordelijkste grote monument van het Inkarijk, Ecuador, met de Tempel van de Zon als belangrijkste gebouw. Het is een ellipsvormige bouwwerk op een rots bovenop een berg. De Inkas hadden de Cañari Indianen pas een halve eeuw voor de komst van de Spaanse veroveraars aan zich onderworpen, en in feite is Ingapirca een gemengde vesting met zowel Inka als Cañari invloeden en dit is duidelijk zichtbaar aan de bouw. De stenen van de Inka-muren werden zodanig gehouwen dat ze precies in elkaar pasten. Het hoofdgebouw is in Inka-stijl gebouwd zonder cement, maar vele delen zijn in de Canarische stijl gebouwd, die wel cement gebruikten. Het Puma ontwerp van de stad en de halve maan vorm van de vestiging weerspiegelen de Cañari beschaving, terwijl de Sun tempel met haar Inka muren de Inka cultuur weerspiegelen. Net als in de meeste andere grote Inka ruïnes, werd er in Ingapirca ook een geavanceerd ondergronds aquaduct systeem gebouwd om water te distribueren voor de hele vestiging.

 

Op de top van de Tempel van de Zon staat er een klein gebouwtje, dat grotendeels vervallen is. Dat gebouwtje staat zo geplaatst dat tijdens de zonnewenden het zonlicht door het midden van de deuropening valt.  Terwijl het werkelijke doel van de site niet precies bekent is, moet de stad een militaire rol hebben gespeeld hebben als een fort in wat nu noordelijk Ecuador is en vanwaaruit Zuidelijk Colombia kon worden aangevallen.

 

Inca Trail Ecuador

Er wordt wel gezegd dat de Inka Yupanqui Túpac tijdens de expansie campagnes van het Inka rijk door zuidelijk Ecuador, de Cañari "Hatun Cañar" tribe tegen kwamen en de Cañari princess Paccha om strategische redenen gehuwd werd. Daaruit werd de Inka Huayna Capac in de stad van Pumapungo (tegenwoordig Cuenca) geboren en werd de samensmelting van de Cañari en Inka culturen beklonken. Op deze manier overheersten de Inca's de Cañaris maar legden zij hun geschillen op vreedzame wijze bij. De Canari mensen bouwden dit complex voor de Inca Huayna Capac. Ze gaven de stad een nieuwe naam en hielden de meeste van hun individuele gebruiken aan. Hoewel de Inca's talrijker waren, eisten zij niet dat de Cañari afzagen van hun autonomie. Uiteraard werd het Inca trail vanuit Cusco naar het Noorden doorgetrokken naar Incapirca en verder naar Zuidelijk Colombia.

 

De godsdiensten van de Inkas en de Cañaris waren zeer verschillend: De Inkas waren zon aanbidders, terwijl de Cañari maan aanbidders waren. Verondersteld wordt dat de afgeronde vorm van de vesting de halve maan weerspiegelt. Waarschijnlijk was the ook een religieuse vestiging en hielden de bewoners er vele rituele feesten. Naar verluidt werden er tijdens die feesten grote hoeveelheden van de lokale gefermenteerde drank (chicha) genuttigd.

 

Het weer in Ingapirca verschilt nogal van de steden van Cuenca en Quito. Op 3180 boven zeeniveau is het klimaat er aanmerkelijk kouder, maar de patronen zijn vergelijkbaar: zon in de ochtend, terwijl de middagen vaak bewolkt worden en regenbuien je bezoek kunnen ondermijnen. Daarom organiseren wij de bezoeken in de ochtend, en zorgen we er voor dat je rond een uur of 2 uur weer terug bent in Cuenca, zodat je nog wat van koloniaal Cuenca kunt genieten, waar je minder afhankelijk bent van goed weer.

 

Beste taalgenoten, deze website geeft je informatie over onze Nationale Parken Tours, onze Galapagos programmas en de programmas vanuit onze Cofan en Cuyabeno Lodges: zoals onze Ronde Cuyabeno, en onze Cuyabeno Expeditie. Voor degenen die de fantastische natuur van Ecuador willen combineren met de beroemde cultuur van Peru, hebben we zelfs verlenging van 7 dagen Hoogtepunten van Peru. Hier vind je onze prijzen. Onze website geeft de beste informatie op het internet, want wij zijn vakbiologen met 40+ jaren ervaring.

OUR PARKS AND TRIBES ECO TOURS

(Scroll down for the full description of the current page)

 

 

 

Indians take you in their agile dug-out canoes along winding rivers.

STANDARD COFAN LODGE TOUR

Start your Cuyabeno journey on Ecuador's most scenic wide Amazon tributary, the Aguarico River. Spend 3 nights in the Cofan Lodge, exploring the lower Cuyabeno and Zábalo Rivers.

 

 

Price: $ 499

 4 days

Children learning about the rainforest.

CUYABENO LOOP

The Cuyabeno Loop explores the breathtaking scenery of lower Cuyabeno and Zábalo Rivers and the Cuyabeno Lake. Watch the amazing birds and wildlife. Pass 2 nights with the amazing Cofan Indians in the Cofan Lodge and enjoy 2 nights of comfort in the famous Cuyabeno Lodge.

Price: $ 799

5 days

 

Birdwatching by visitors of the Amazon in Ecuador

LAGARTO COCHA EXPEDITION

The Lagarto Cocha Expedition on hidden creeks and lakes is the best Amazon journey in Ecuador! Discover Indian tribes in Ecuador, Monkeys, Sloths, Dolphins. No other Amazon rainforest in any of the Amazon-Andean countries can match the wildlife viewing of Cuyabeno and it is far better than Yasuní!

 

Price: $ 1099

7 days

excursion on Lake Cuyabeno

CUYABENO LAKE PROGRAM

The Cuyabeno Lake Program explores all the wild places surrounding the Cuyabeno Lake. Bonsai-shaped Macrolobia trees with the whispering of the mysterious prehistoric Hoatzin birds and the noisy Blue and Yellow Macaws. Our Cuyabeno Lodge is on the best location, because we were the first and chose the best location on a seasonal island in the Cuyabeno Lake itself.

Price: from $ 410

4 - 5 days

 

Alpacas in Chimborazo Wildlife Reserve are the domesticated form of the vicuñas.

NORTHERN ANDES TOUR

Our Northern Andes Tour lets you get a taste of some of the best Andean National Parks, visiting the highest groves in the world: the Polylepis trees, the highest mountain in the world calculated from the center of the Earth, the Chimborazo with Vecuñas and Lamas, the highest active volcano in the world, the Cotopaxi.

 

 

Price: from $1149

5 days

San Rafael Falls

NATIONAL PARKS TOUR

Our National Parks Tours take you on a fantastic journey along the best possible sample of Andean and coastal parks. They have been designed to complement Galapagos and/or Amazon cruises. They can start from different places, particularly Quito, Guayaquil and Cuenca. While the full program lasts 9 days, it is possible to make a limited selection of parks, like the 6 days' "Andes and Coast" module.

Price: $ 1999

9 days

 

Bartelome Island at Galapagos National Park

GALAPAGOS LAST MINUTE

We have a fabulous selection of Galapagos programs, including cruises, island hopping, scuba diving or relaxing on one of the many different hotels varying from modest inns to deluxe resorts.

 

 

Price: from $ 550

from 3 days

Inca wall in Cusco.

PERU HIGHLIGHTS

A fabulous program for visiting the most famous cultural highlights Lima, Cusco, Machu Picchu and the Sacred Valley. At the same time it serves as the Lima hub for the Peru National Parks Tour. This module is an extension to our National Parks Tour Ecuador and/or Galapagos National Park and/or Amazon Cruises.

Price: $ 1199

7 days

 

Continuation of the current page theme

 

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR: Ingapirca UNESCO wereld erfgoed monument

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR:  Plattegrond Ingapirca, noordelijk Incarijk

Als een UNESCO Werelderfgoed monument is Ingapirca de afgelopen 4 decennia goed bestudeerd en het is een must voor elke Ecuador bezoeker.

De vestiging was ontworpen om de Cañaris en de Inca's en hun culturen samen te smelten. De vorm van de stad is ontworpen als een puma, terwijl de vestiging als geheel een halve maan zou voorstellen. Het Inca Trail voert door het monument naar het noorden.

   

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR:  Vesting Incarijk: Ingapirca.

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR: Inca architectuur en stedebouw Ingapirca

Gezicht op de Ingapirca ruïnes.

   

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR:  Inca muur met deur Ingapirca, Ecuador

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR:  Koninklijk paleis met inca ontwerp Ingapirca

Ingapirca toont het samenvoegen van twee grote culturen: de Inca architectuur gebruikt perfect op maat gehouwen natuurstenen, bijna zonder ruimte er tussen.

 

De Canaris gebruikten veel minder strak-gevormde stenen waarvan ze muren metselden. Aan de linkerkant een Inka-muur met een Inka-deur en aan de rechterkant een Cañari gebouw van een adelijke familie.

 

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR: Middelbare school bezoek Ingapirca

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR:  Chamber op de Tempel van de Zon, Incapirca

De Ecuadoriaanse middenklasse families en scholen bezoeken steeds vaker hun culturele monumenten. Leraren nemen hun klassen mee op jaarlijkse schoolreisjes, zoals deze klas.

De kamer op de top van de Tempel van de Zon is zo georienteerd dat tijdens de zonnewende, op een bepaald moment van de dag, de zon door de smalle ramen viel om  heilige voorwerpen te beschijnen.

   

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR:  Offersteen op Ingapirca, noordelijk Incarijk

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR: Inca huisje, Ingapirca

 

De Cañaris hadden verschillende systemen en riten voor hun begrafenissen. De steen in deze afbeelding toont de schaduw van een Puma tijdens de zonnewende. Beïnvloed door de Inca's, hadden ze huizen die in vorm leken og die van Machu Pichu, maar qua constructie van keien en leem gemaakt zijn, in tegenstelling tot de huizen in Peru, die uit gehouwen stenen zijn gebouwd .

 

INKARIJK ECUADOR: Kalendersteen, Incarijk

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR: Inca KalenderINCA TRAIL, INCA's, ECUADOR: Kalenderstenen Ingapirca

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR: Stenen Maanlicht kalender, Ingapirca

De Cañaris hadden een geavanceerd kalender systeem, gebaseerd op de weerspiegeling van de maan in gaten die ze in rotsen hadden gebeiteld. De maan reflecteerde voor elke maan-maand jaar in andere gaten.

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR: Zonnetempel Incarijk

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR: Tempel van de Zon, Incarijk

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR: Zonnetempel met inca stijl muren

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR: Archeologisch UNESCO werelderfgoed monument, Ingapirca

 

Rond het middaguur veranderen de weersomstandigheden vaak snel. Deze foto's van de Inca Tempel van de Zon zijn  binnen een half uur na elkaar genomen. Toen we de site 45 minuten later verlieten om te lunchen, was er een miezerige regen en later hoorden we dat de zon niet meer terug kwam die middag. Daarom maken wij liever de excursies in de ochtend en zonder pauzes onderweg. Op die manier kan je nog van een plezierige middag in Cuenca genieten bij veel aangenamere temperaturen. Check hier voor het weer van Cuenca.

 

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR: Rotsgezicht Ingapirca

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR: Cañari ornament from Ingapirca at display in the National Museum in Quito

Boven: Een Canari sierad in het nationale museum in Quito.

Niet zo bekend, is deze gigantische rotswant in de vorm van een gezicht op de voet van de Tempel van de Zon. Hoewel gedeeltelijk natuurlijk, lijkt het er op dat de Cañari de natuur een handje geholpen hebben om er een gezicht van te maken.

 

Andere belangrijke monumenten van het van de INCA's, Ecuador, liggen in Cuenca.

INCA TRAIL, INCA's, ECUADOR

PARKS & TRIBES Reisbureau

Straat: Las Casas, Zijstraat: Jose Coudrin, 2 blocks above the Occidental Highway

Cantón Quito, Prov. Pichincha, Parroquia Belisario Quevedo

Tel: (++593)(02) 2 2324 4086, Mobiel: (++593) (0) 99 283 2187 Verenigde Staten: (++)1 304 901 0718

Email: info@parks-and-tribes.com

PARKS & TRIBES Agencia de Viajes, P&T CIA.Ltda.,

Gerente Eulalia América Trujillo Cumbicos

RUC 1792606705001; LUAE 2022WEBLUAE228954

FAQ.