GALAPAGOS REIZEN

Bezoeken Galapagos Eilanden Nationaal Park

REIZEN NAAR DE GALAPAGOS EILANDEN: RONDREIS PER CRUISE OF EILAND-HOPPEN. WAT IS HET BESTE VOOR JOUW? Iedere vorm kent zijn voor- en nadelen

De Galapagos Eilanden zijn met geen woorden te beschrijven. De dieren lopen of vliegen niet voor je weg, net zoals in het paradijs. Maar vergis je niet, denk niet dat het ze niet uitmaakt of je er bent. Dieren die voor hun kroost zorgen worden wedegelijk zenuwachtig als je te dichtbij komt;. We hebben dat destijds voor het eerst ontdekt in 1975 door een hartslag metertje te plaatsen in nesten. De hartslag verdubbelde wanneer we in de buurt kwamen. Dus wees attent, blijf op een redelijke afstand en volg altijd de instructies van je gids op.

 

In de afgelopen eeuwen bezochten schepen Galapagos om er schildpadden in te laden. Schildpadden kunnen maanden zonder eten en drinken en beesten van meer dan een meter groot vormden uitstekend vers vlees voor de bemanning.

 

Beste taalgenoten, deze website geeft je informatie over onze Nationale Parken Tours, en de programmas vanuit onze Cofan en Cuyabeno Lodges: zoals onze Ronde Cuyabeno, en onze Cuyabeno Expeditie. Voor degenen die de fantastische natuur van Ecuador willen combineren met de beroemde cultuur van Peru, hebben we zelfs verlenging van 7 dagen Hoogtepunten van Peru. Hier vind je onze prijzen. Onze website geeft de beste informatie op het internet, want wij zijn vakbiologen met 40+ jaren ervaring. Je vindt hier honderden high-resolution fotos van Cuyabeno en Ecuador, met thumbnails die openen door ze aan te tikken. Als je onze fotos mooi, of onze info nuttig vindt kan je anderen helpen die pagina ook te vinden door em te delen met onze meeschuivende "leuk" bar.  FB like

 

Galapagos Reizen

Wij kunnen je helpen zoeken naar het meest geschikte jacht of boot voor je reis naar Galapagos. Aangezien wij zelf geen boot hebben, proberen we je niet onze eigen boot aan te praten. We proberen je te helpen het meeste waar voor je geld krijgen, en vragen slechts een kleine commissie voor onze bemiddeling. Vervolgens coördineren we je Galapagos programma met ons Amazone programma, je stadswandeling en welk ander vastelandsprogramma dan ook. 

 

GALAPAGOS REIZEN: Kaart Galapagos Eilanden

 

Inheemse dieren van Galapagos

GALAPAGOS REIZEN: Bartolome Eiland, Galapagos

Enkele van de beroemsten uitzichten van het Galápagos Nationaal Park zijn vanaf de top van de vulkaan op het Bartolome Eiland.

Pahoehoe lava op de Galapagos Nationaal Park.

GALAPAGOS REIZEN: Pahoehoe lava op de Galapagos Nationaal Park

GALAPAGOS REIZEN: De Nazca Booby, Sula granti komt voor langs het tropische oostelijke deel van de Stille Oceaan

De Nazca Booby, Sula granti komt voor langs het tropische oostelijke deel van de Stille Oceaan en is een frequente broedvogel van de Galapagos Eilanden.

GALAPAGOS REIZEN: De Nazca Booby, Sula granti komt voor op de Galapagos Eilanden

GALAPAGOS REIZEN: De Nazca JanvanGent, Sula granti komt voor op Galapagos

GALAPAGOS REIZEN: De blauwvoet Jan van Gent, Sula nebouxii, is een veel voorkomende broedvogel van de Galapagos eilanden

GALAPAGOS REIZEN: De blauwvoet Jan van Gent, Sula nebouxii, is een veel voorkomende broedvogel op Galapagos nationaal park

GALAPAGOS REIZEN: Close-up Blue-footed Boob, Sula nebouxii,@ Galapagos National Park

De Blauwvoet Jan van Gent, Sula nebouxii, is een veel voorkomende broedvogel van de Galapagos eilanden en van vele andere tropische en subtropische eilanden in de Stille Oceaan.

Ze verlaten zelden het nest als ze door mensen worden benaderd, maar dat betekent nog niet dat ze op hun gemak zijn. Als mensen dichtbij komen, loopt hun hartslag enorm op. Dus houd altijd afstand, en kijk altijd uit voor nesten met eieren op het pad en volg strikt de instructies van je gids op.

 

GALAPAGOS REIZEN: De enige tropische pinguïn ter wereld, de Galapagos Pinguïn.

GALAPAGOS REIZEN: Tropische pinguïn de Galapagos Pinguïn op Galapagos Nationaal Park.

Boven: De enige tropische pinguïn ter wereld, de Galapagos Pinguïn.

 

 

Links: Galapagos Albatrossen die elkaar het hof maken.

 

GALAPAGOS REIZEN: Galapagos Albatrossen, Galapagos Nationaal Park

GALAPAGOS REIZEN: Darwinvinken, Galapagos Eilanden

GALAPAGOS REIZEN: Darwinvinken, Galapagos Nationaal Park

GALAPAGOS REIZEN: Mannetje Darwinvink, Galapagos

Er zijn 15 Darwin Vinken in de tanager familie; de meesten op de Galapagos-eilanden en één op het Cocos Island in Costa Rica. De Galapagos soorten werden voor het eerst door Charles Darwin verzameld tijdens de tweede reis van de Beagle en waren erg belangrijk voor de ontwikkeling van de evolutie theorie.

GALAPAGOS REIZEN: darwinvink, Galapagos Eilanden, Ecuador

GALAPAGOS REIZEN: Galapagosbuizerd, Galapagos nationaal park

Galapagos Hawk.

GALAPAGOS REIZEN: Grote Fregatvogel in vlucht, Galapagos Eilianden

GALAPAGOS REIZEN: Mannetje Grote Fregatvogel, Galapagos Nationaal Park

GALAPAGOS REIZEN: Mannetje Grote Fregatvogel, Galapagos National Park, Ecuador

GALAPAGOS REIZEN: Kolinie Grote Fregatvogel, Galapagos Eilanden

Fregatvogels behoren tot de familie van Fregatidae. Er zijn vijf soorten waarvan de Schitterende Fregatvogel, Fregata magnificens, en de Grote Fregatvogel, Fregata minor op Galapagos broeden in verscheidene kolonies. Ze lange puntige vleugels en staarten en de mannetjes hebben een rode keelzal die tijdens het broedseizoen wordt opgeblazen om een vrouwtje aan te imponeren. Zij zijn oceanische viseters die het grootste deel van hun voedsel afpikken van andere zeevogels door hen op te achtervolge totdat zij hun vangst opgeven.

 

GALAPAGOS REIZEN: Boomcactussen op Galapagos eilanden

GALAPAGOS REIZEN: Cactussen op de Galapagos Eilanden groeien uit tot bomen

Op Galapagos komen zes endemische soorten en 14 ondersoorten van cactussen voor. Zij groeien op de lager gelegen gedeelen van de eilanden waar weinig regen is en dienen als voedsel voor o.a. de Galapagos Land Leguanen en de Galapagos schildpadden. Verder bieden ze nestgelegenheid voor de Galapagos Cactus Vinken.

 

GALAPAGOS REIZEN: Reuzeschildpad op Galapagos

GALAPAGOS REIZEN: Reuzeschildpadden op Galapagos Nationaal Park in het bos

De Galapagos Eilanden zijn vernoemd naar de reuze schildpadden, "Galapagos" in het Spaans. Ze kunnen wel een paar honder jaar oud worden. Tijdens de vroege wereldhandel waren ze geliefd voedsel omdat ze maanden zonder voedsel en water kunnen overleven.

GALAPAGOS REIZEN: Reuzeschildpadden fokkerij op het Darwin Biologisch Station, Galapagos Nationaal Park

Zeelieden laadden hun schepen vol met honderden schildpadden en op die manier werden de dieren bijna uitgeroeid. Dankzij een halve eeuw van fokprogramma's en beschermende maatregelen hebben de Darwin Foundation en de regering de meeste schildpad populaties weer kunnen herstellen tot niveaus waarmee ze weer in het wild op hun respectievelijke eilanden van herkomst kunnen overleven.

 

GALAPAGOS REIZEN: Galapagos Lava Hagedis Galapagos National Park

De Galapagos Lava Hagedis is nog een endemisch reptielen groep met verschillende soorten op verschillende eilanden

GALAPAGOS REIZEN: Landleguaan Galapagos nationaal park

GALAPAGOS REIZEN: Mannetje Landleguaan op de Galapagos Eilanden, Santa Cruz

GALAPAGOS REIZEN: Mannetje Land Leguaan komt voor op Santa Cruz, Galapagos

GALAPAGOS REIZEN: Pronkende landleguaan op de Galapagos Eilanden

De Galápagos Land Iguana, Conolophus subcristatus, is een endemische hagedis in de Iguanidae familie. De Galápagos Land Iguana varieert per eiland in grootte en kleur. Er zijn twee soorten op het westelijk deel van de eilanden (C. rosada en C. pallidus) en één in het centrale deel (C. subcristatus).

 

Galapagos Land leguanen zijn doorgaans niet bang voor mensen en voeden zich met de Opuntia Cactussen. Het is altijd verbazingwekkend om te zien hoe ze een cactus opeten met stekels en al. Pas op dat je niet te dicht bij deze dieren in de buurt komt en probeer ze vooral nooit te raken. Hun beet kan uiterst pijnlijk zijn!

 

GALAPAGOS REIZEN: Zeeleguaan, Galapagos Eilanden

GALAPAGOS REIZEN: GALAPAGOS REIZEN: Zeehagedis, Galapagos Eilanden

GALAPAGOS REIZEN: GALAPAGOS REIZEN: Galapagos Zeeleguaan, Galapagos Nationaal Park

GALAPAGOS REIZEN: GALAPAGOS REIZEN: Zeeleguaan tussen het zeewier, Galapagos Nationaal Park

De Galapagos Zee Leguaan.

 

GALAPAGOS REIZEN: Oranje krabben on de Galapagos Eilanden

GALAPAGOS REIZEN: Fel rode krabben op de Galapagos Eilanden

De "Red Rock Crab" of in het Spaans "Abuete Negro", Grapsus grapsus, komt veel voor langs de gehele tropische westkust van Zuid en Midden-Amerika en Mexico en nabijgelegen eilanden. Deze opvallende dieren houden zich in grote getale langs de waterlijn op, waar ze zijn een kleurrijke attractie vormen voor de bezoekers en een dankbaar objecten zijn voor fotografen.

 

GALAPAGOS REIZEN: Dreigende Galápagos Zeeleeuw, Zalophus wollebaeki, Santa Cruz, Galapagos

GALAPAGOS REIZEN: Groepje Galápagos Zeeleeuwen, Zalophus wollebaeki, Galapagos Nationaal Park

GALAPAGOS REIZEN: Galápagos Zeeleeuw, Zalophus wollebaeki, Galapagos Nationaal Park

GALAPAGOS REIZEN: Galápagos Zeeleeuw, Zalophus wollebaeki, Galapagos Eilanden

De Galápagos Zeeleeuw, Zalophus wollebaeki, is een endemische soort van Ecuador, die alleen paart op de Galapagos Eilanden en Isla de la Plata. Deze speelse zeeleeuw is erg algemeen op de eilanden en tijdens het bronsttijd vergaren de mannetjes de vrouwtjes in hun harem. Het is fantastisch tussen deze speelse nieuwsgierige beesten te zwemmen, maar zorg wel uit de buurt van de harems te blijven, want de zware mannetjes zijn uiterst gevaarlijke en mensen die te dicht bij hun harem komen worden aangevallen. Volg altijd de instructies van de gids op.

 

GALAPAGOS REIZEN: Dolfijnen rond Galapagos Nationaal Park

Niet alleen de eilanden van het Galapagos Eilanden zijn beschermd maar ook de omringende zee.

REIZEN GALAPAGOS

 

PARKS & TRIBES houdt kantoor in:

Calle Mariano Cardenal N74-153 &

Calle Joaquín Mancheno Carcelen,

Alto Quito

Tel:

Email

niks

Praat of chat met ons in het Nederlands over Skype. Onze Skypenaam:

ecotravelworldwide

Follow us on #Twitter and we always Follow you back #F4FFollow us on #Twitter and we always Follow you back #F4FFollow us on Googe+ and we always Follow you backFollow us on Googe+ and we always Follow you backFollow us on Facebook and we always Follow you backFollow us on Linkedin and we always Follow you backFollow us on Pinterest and we always Follow you backFollow us on Pinterest and we always Follow you back