PARKS & TRIBES


 

AMAZONEWOUD, ECUADOR

 

6 BESTE TOURS AMAZONEWOUD ECUADOR

 

  1. 4 DAAGSE STANDARD CUYABENO LODGE PROGRAMMA

  2. 5 DAAGSE CUYABENO LODGE PROGRAMMA;

  3. 7 DAAGSE LAGARTO COCHA EXPEDITIE;

  4. 4 DAAGSE CUYABENO COFAN LODGE PROGRAMMA

  5. 5 DAAGSE CUYABENO LOOP PROGRAMMA

  6. PRIVÉ TRANSPORT QUITO - LAGOAGRIO

Zijn dit echt de beste tours om wild te zien in het oerwoud???

Jazeker! en dit is de reden waarom dat zo is. Gerenommeerde Nederlandse bioloog Dr. Daan Vreugdenhil legt uit waarom Cuyabeno dat zo is:

Stel je voor, je bent in het uitgestrekte  Amazonewoud van Ecuador. Je wilt dolgraag wild zien. Maar de meeste wilde dieren (apen, vogels, luiaards, stekelvarkens, vogels) zitten de kruinen van de bomen. Vanaf de grond zie je bijna niets, omdat de takken en de bladeren je zicht belemmeren. Wanneer je omhoog kijkt vanuit de relatieve donkerte op de grond, wordt je verblind door het contrast tussen de bladeren en het licht van de lucht. Daardoor is het moeilijk om vogels en zoogdieren te zien.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: donker bladerdak tegen lichte lucht.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Dieren bewegen zich vooral in de boom kruinen.

Het kontrast tussen de bladeren en de lucht is zo groot dat ze zwart lijken.

De meeste vogels en apen zitten in de boomtoppen.

Donkere kruinen van het tropisch regenwoud van het Amazonewoud van Ecuador

Van de grond gezien lijken de bladeren van het tropisch regenwoud van het Amazonegebied bijna zwart en is het bijna onmogelijk om beesten op een hoogte van zo'n 35 meter te herkennen, behalve als je een heel ervaren vogelaar bent.

 

Jungle ervaring

Verscheidene lodges in Ecuadors Oriente en in de Amazonegebieden van andere landen liggen aan grote rivieren, zoals de Rio Napo en de Rio Aguarico. Vooral langs de grote rivieren, werd de jungle al jaren geleden ontbost. Sommige lodges liggen daar aan de rand van een nationaal park, of staan ik stukjes secundair bos. Maar zelfs toen de grote rivieren nog bebost waren, zo'n 4 decennia geleden - toen we het Ecuadoriaanse Amazone regenwoud verkenden voor het stichten van de nationale parken - gaven de grote rivieren nooit die "jungle ervaring" die je krijgt vanaf de kleinere rivieren. Dit komt omdat de hoodtakken van de Amazone te breed en te open zijn en ook omdat zij veel te recht zijn. Daardoor ervaar je niet de voortdurende verandering van het landschap zoals op kleine kronkelende rivieren.

 

Zicht vanaf het water

Maar vanaf het water kun je prima beesten zien, want de bomen langs de rivieren zijn vaak lager en er zitten veel vogels en zoogdieren juist aan de rand van het bos, en natuurlijk zitten er veel water vogels aan en op het water. Het licht schijnt op de taken en je wordt niet verblindt door het licht boven je. Bovendien kan je vanuit een kano zittend naar het wild kijken en heb je je camera en verrekijker voortdurend paraat en een vogelboek bij de hand.

 

Bovendien zijn er tal van dieren die alleen in en rond het water te zien zijn, zoals, Amazon dolfijnen, Capibaras, Anacondas, allerlei watervogels, Kaaimannen, Zeekoeien (Manatis), etc.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Excursie in het tropisch regenwoud van de AmazoneAMAZONEWOUD, ECUADOR: Afkoelen in het Amazonegebied

Excursies over het water brengt je gemakkelijker en sneller naar de beste wild plekken.

Natuurlijk is het ook heerlijk om te zwemmen.

 

Over het water kan je je ook gemakkelijk naar de beste wild plekken toe, terwijl je ondertussen naar vogels kijkt en het landschap aan je voorbij glijdt. Omdat vogels rond zon'sopgang en -ondergang het actiefst zijn, is het erg belangrijk dat je in het hart van de het natuurgebied bent. De Cuyabeno Lodge ligt op een schiereiland in het midden van het Cuyabeno Meer. Bezoekers van de meeste andere lodges moeten vaal eerst een half uur varen om bij het meer te komen. Dat betekent dus een half uur vroeger opstaan of veel minder vogels en wild zien!

 

Uiteraard nemen wij onze gasten ook mee het bos in, om het oerwoud van binnenuit te ervaren. Met onze ervaren gidsen zie je dan vogels en planten die je niet langs het water kunt zien. Vogelaars kunnen hun hart ophalen! In Cuyabeno krijg je het beste van twee werelden: excursies vanaf het water en door het regenwoud.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Fotograferen in het tropisch regenwoud van de AmazoneAMAZONEWOUD, ECUADOR: Vogelen in het tropische regenwoud van het Amazonegebied

In Cuyabeno krijg je het beste van twee werelden: excursies vanaf het water en door het regenwoud.

Vogelaars kunnen hun hart ophalen!

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Wild observatieplatform in het tropische regenwoud van het amazonegebiedAMAZONEWOUD, ECUADOR: Wildfotografie in het tropische regenwoud

En dan hebben we natuurlijk onze observatietoren vanwaar je op je gemak kunt kijken naar wat er onder en om je heen afspeelt.

Sommige gasten kunnen gewoon niet genoeg krijgen van alle beesten om hen heen, groot en klein.

 

Wij, als eigenaren van Parks and Tribes en de Cofan Lodge, vinden het vreselijk belangrijk dat je een fantastische tijd hebt en dat het tropische regenwoud blijvend een plekje in je hart verovert, net zoals bij ons vele jaren geleden. Daarom werken wij voortdurend aan het verbeteren van onze excursies en voorzieningen. Door je deelname aan een trip naar het Amazon gebied, help je mee het te behouden. Je bezoek genereert inkomsten voor de Cofan en Siona Indianen en het versterkt de plaatselijke economie. Zonder ecotoerisme zou er geen enkele prikkel zijn voor de Ecuadoranen om hun nationale parken te beschermen. Ons motto is "Nature, use it or lose it". Alle programmas zijn zo kindervriendelijk als het maar kan. Ik nam mijn eigen kleinkinderen erheen.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: kind met vlinder in Cuyabeno.AMAZONEWOUD, ECUADOR: lunch in Cuyabeno.

Een vlinder likte het zout van het voorhoofd van mijn kleinzoon.

Picnicken op een "deken" van bladeren.

 

Ecuador heeft maar twee plekken waar je kleine rivieren en meren treft, beide in het Cuyabeno Reservaat, namelijk de Cuyabeno Meren en de Lagarto Cocha meren op de grens met Peru. Niets in het gehele Amazonegebied kan tippen aan de landschappen van deze schitterende meren en kreken van het Cuyabeno Reservaat.

 

Evenmin heeft geen enkel ander Amazone land een reservaat dat zo snel en zo voordelig bereikbaar is. Ecuador is je beste optie om het tropisch regenwoud van het Amazone gebied te leren kennen.

 

Tot slot is het de moeite waard te noemen dat beroemde tropische biologen de het grootste aantal soorten en planten per hectare hebben ontdekt in de jungle van Cuyabeno!

 

4 DAAGSE STANDARD CUYABENO LODGE PROGRAMMA

Dag Eén

Wij halen je op in Lagoagrio om je in een uurtje of twee naar onze kano aan de ingang van het Cuyabeno Reservaat bij Tarapoa.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Onze bus van Lago Agrio naar Cuyabeno.AMAZONEWOUD, ECUADOR: De hoofdingang van het Cuyabeno Park.

Cuyabeno Loop route takes you on a 200km odyssey through the Western Cuyabeno Wildlife Reserve.

The tourist canoe of the Cofan Lodge.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: bezoekers op weg naar de Cuyabeno Lodge. AMAZONEWOUD, ECUADOR: varen over de Cuyabeno River.

Onze kano brengt je van de ingang naar de Cuyabeno Lodge over de Cuyabeno Rivier.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Cuyabeno Lodge gezien vanuit de lucht.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Cuyabeno Lodge heet je welkom.

Op de foto kan je zien hoe er tussen de heuvel van de lodge en het vaste land rechts een stuk moeras ligt, waardoor wij op een eiland liggen in het Cuyabeno Meer.

Het welkom bordje van de Cuyabeno Lodge.

 

Na aankomst in de lodge krijg je een korte uitleg en daarna kan je je wat opfrissen en uitrusten van een lange dag reizen.

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Moderne douches in de Cuyabeno Lodge. AMAZONEWOUD, ECUADOR: Prima bedden met klamboes en slaapkamers in het tropische regenwoud

Na aandkomste en lekkere warme douch.....

en even lekker uitrusten op je kamer, of........

 

5 BAMAZONEWOUD, ECUADOR: relaxen in hangmatten.AMAZONEWOUD, ECUADOR: uitzicht vanaf de toren over de Cuyabeno Lodge.

Relaxen in een hangmat in onze recreatie ruimte.

Of op verkenning van de Lodge: een overzicht vanaf de toren.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Relaxen op het terras van de Cuyabeno Lodge.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Een frisse duike in het Cuyabeno Meer.

Je kunt ook lekker op het terras gaan zitten, of......

een lekkere frisse duik nemen in het meer.

 

 

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Luxe onderkomens in het tropische woudAMAZONEWOUD, ECUADOR: Fabelachtig uitzicht over het tropische woud

Na een excursie vinden veel gasten het fijn zich een poosje terug te trekken in een schone plek waar je je kunt opfrissen en relaxen.

Onze deluxe kamers bieden een schitterend uitzicht over de jungle.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: gezellig restaurant van de Cuyabeno Lodge.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Comfortable rooms at the Cuyabeno Lodge.

Onze koks serveren heerlijke "home made" maaltijden.

Omdat Cuyabeno nog relatief dicht bij de Andes ligt, zijn de nachten aangenaam koel en heb je zelfs een lichte deken nodig.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Uitzichtstoren in het tropische woud

AMAZONEWOUD, ECUADOR: beste lodge in het tropische woud

Boven: Een moderne zonne-installatie voorziet de Cuyabeno Lodge 24 uur per dag van stroom, in zowel de kamers als het restaurant. Je kunt dus altijd je accuutjes opladen.

 

Met zo'n dertig meter boven de omgeving van het bos, is onze observatietoren het hoogste punt in de wijde omgeving en onze mobile telefoon antenne zorgt daar voor de beste ontvangst in het hele gebied. Daarmee in onze lodge de facto het alarm meldpunt. Niet dat dat nodige is, maar fijn te weten.

 

Dagen 2 and 3

As birds are most active at dawn, you may start out your day with birdwatching before or right after breakfast with our experienced guide. Blue and Yellow Macaws fly noisily across the Cuyabeno Lake, while Hoatzins whisper their hoarse sounds as they brows the leaves of the Macrolobium trees. You may also hear the mysterious swelling sound of the Howler Monkeys or see a troop of squirrel monkeys bouncing through the treetops. In fact, 10 species of monkeys have been recorded in the reserve.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Vogelaars in de jungle.AMAZONEWOUD, ECUADOR: op excursie met de Cuyabeno Lodge.

Birdwatching early in the morning.

Exploring Lake Cuyabeno from a dugout canoe. For the short distances we like to use peddles instead of a motor or use our brand new whispering electrical motor.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Dwergara papegaaien zijn algemeen in de Amazone.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Patoos zijn grote nachtzwalumen met een ongelooflijke schutkleur.

Chestnut-fronted Parrots are among the 550 species known to Cuyabeno.

The Common Patoo is so well camouflaged, it hardly ever leaves its day-roost when approached by visitors.

 

After breakfast explore the Amazon Jungle of Ecuador in the "terra firma" forest with your naturalist guide where you can learn about the forest's medicinal plants and traditions. There are many colorful flowers in the Cuyabeno Nature Reserve, but it takes a bit of an effort to find them. Orchids and Heliconias are among the more spectacular Amazon Forest Plants.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Op de Panama Flame bomen groeien de bloemen uit de stam.AMAZONEWOUD, ECUADOR: roze bloem Cuyabeno lodge.AMAZONEWOUD, ECUADOR: roze oerwoud bloem.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Roze orchidee.

Some of the spectacular flowers of Cuyabeno.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Enorme holle ficus boom.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Amazon zoet water crab.

A giant tree in the better-drained "tierra firma.

At a distance of 3000 km from the sea, there are fresh water crabs, high up in the Amazon watershed. Are they there from ancient days when the Amazon was under the Atlantic Ocean, or did they adapt to fresh water and migrated upstream? Any way, they now live on land in the tierra firma.

 

One of the afternoons, you will be taken to a Siona village, where you will learn about Siona cooking and traditional food from their kitchen garden. Each time a different woman of the community will give an explanation so that they will all get a turn.

AMAZONEWOUD, ECUADOR: cacao boon in groentetuin Siona Indianen.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Siona indiaanse bij kook vuurbak.

A visit to the Siona community: The Siona Kitchen garden includes all sorts of staple food, like manioc and even cacao.

Siona woman showing the traditional way of cooking on a fire in a fire box.

 

At night you will be taken on night excursions, some - by canoe - to look for nocturnal animals in the swamps, like Caymans and frogs. Other excursions are on  foot to look for the critters of the night in the forest.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: op nachtelijke excursie Cuyabeno Lodge.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Amazon zweepspin Amblypygi zijn een orde in de klasse van de spinachtigen (Arachnida). Wees maar niet bang, ze bijten noch steken.

A night excursion to explore the critters of the night.

Amazon zweepspinnen, Amblypygi, zijn een orde in de klasse van de spinachtigen (Arachnida). Wees maar niet bang, ze bijten noch steken.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: De Cuyabeno Lodge pier heeft een schitterend uitzicht over het meer waar de gasten graag genieten van het landschap.AMAZONEWOUD, ECUADOR: De beroemde "bonsai" Macrolobium bomen in de avondzon.

De Cuyabeno Lodge pier heeft een schitterend uitzicht over het meer waar de gasten graag genieten van het landschap.

De beroemde "bonsai" Macrolobium bomen in de avondzon.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR:  Anacondas kunnen wel 7 meter lang worden en verblijven graag langs het water.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Er zijn 3 soorten kaaimannen in Cuyabeno.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Citroenvlinders komen op mineraalrijke plekken af.AMAZONEWOUD, ECUADOR: De Rode Neusbeer, Nasua nasua, komt wijdversrpeid voor in de Amazone.

Some of the fascinating wild animals of the Cuyabeno Lake area.

 

Eventueel een avond excursie om nachtdieren te zoeken.

AMAZONEWOUD, ECUADOR: boomkikkers in Cuyabeno.AMAZONEWOUD, ECUADOR: sabelsprinkhaan aan het vervellen.

Boomkikkers zitten overal, maar het is verdraaid lastig ze te vinden. En als je eindelijk denkt dat je één in je camera zoeker hebt, springt ie weg om em daarna nooit meer terug te vinden smiley.

Zeker zie je allerlei nachtelijke insekten zoals deze vervellende sabelsprinkhaan.

 

Dag 4

 

On day four you will experience the feel of so many of our visitors: "It all went by too quickly". Maybe you will become one of our frequent visitors that keep coming back for a special program of one or two weeks. Anyway, you will have to leave in the morning to get back on time to catch the plane or bus in Lago Agrio. You will ride the canoe up the Cuyabeno River to the bridge, where your transport will be waiting for you to bring you to the airport or to the bus station for your return to Quito.

 

5 DAYS CUYABENO MEER PROGRAMMA

Dagen 4 en 5

Days 4 and 5 are like days 3 and 4 if the 4 DAYS CUYABENO LODGE TOUR. The 5 DAYS CUYABENO LODGE TOUR offers a fantastic opportunity to really explore the Amazon Rainforest in Ecuador and get to know the Cuyabeno Lake area more thoroughly while spending a bid more relaxation time at our wonderful lodge.

Aangekomen in de Cuyabeno Lodge kan je een lekkere warme douch nemen, wat uitrusten en/of een duik nemen in het Cuyabeno Meer.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: een duik in het Cuyabeno Meer.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Gezellige avond in de Cuyabeno Lodge.

Een duik in het Cuyabeno Meer is altijd heerlijk verfrissend.

Avondeten in de Cuyabeno Lodge.

 

s'Avonds kan je op een nacht excursie gaan op zoek naar de oranje ogen van kaaimannen en andere nachtdieren in de Macrolobium moerassen.

 

s'Ochtends het Cuyabeno Meer op met de Macrolobium moeras bossen die je doen denken aan grote Bonsai bomen.

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Amazone zeekoe.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Roze Amazone Dolfijn.

Bijna altijd krijg je minstens één vand de twee soorten dolfijnen te zien en soms een manati.

 

 

Blue and Yellow Macaws fly noisily across the Cuyabeno Lake, while Hoatzins whisper their hoarse sounds as they scope the Macrolobium trees for food. You may also hear the mysterious swelling sound of the Howler Monkeys or see a troop of squirrel monkeys bouncing through the treetops. In fact, 10 species of monkeys have been recorded in the reserve.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: excursie op het Cuaybeno Meer.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Vogelen op het Cuyabeno Meer.

Gezellig vogelen en wild kijken.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Achiote bixa Orellana struiken gebruikt voor natuurlijke kleuren.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Enorme kaktus bloem in de natte tropen.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Paarse bloemen langs de rivier.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Heliconia in de jungle.

Bloemen behoren tot de juweeltjes van het oerwoud, maar je ziet ze zelden in grote getalen, omdat het oerwoud zo divers is.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Blauw-gele papegaai in Cuyabeno.AMAZONEWOUD, ECUADOR:  Brown Woolley Monkeys in Cuyabeno.

Blauw-gele papegaaien komen het meeste rond het Cuyabeno Meer voor.

Brown Woolley Monkeys zijn algemeen in Cuyabeno.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Candle Bush bloem in Cuyabeno.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Lianen kunnen zich over verscheidene hectaren uitpreiden.

Yellow Candle Bush bloeit langs de rivieren.

Gigantische lianen kunnen zich over verscheidene hectaren uitspreiden in de boom kronen.

 

 

 

 

PARKS & TRIBES houdt kantoor in:

 

Tel:

Email

niks

Praat of chat met ons in het Nederlands over Skype. Onze Skypenaam:

ecotravelworldwide